Ionizált lúgos víz
Az egészséges életmód és az egészségmegőrzés terén sajnos gyakran feledésbe
merül az elfogyasztott vizünk minősége. Pedig a víz lételemünk, amely
szervezetünk működését meghatározza. Egy átlagos emberi test 60 - 70 százalék
vizet tartalmaz. Az emberi test víztartalma az életkor előre haladásával
folyamatosan csökken, valamint a különböző szervek víztartalma is eltérő.
Japán orvosok és kutatók viszont nem elégedtek meg ezzel a ténnyel, az emberi
test folyadékának összetételét, tulajdonságait helyezték előtérbe. Közel 50 éve
foglalkozik a japán orvostudomány azzal, hogy mennyire lényeges és milyen
kedvező hatásokkal bír az emberi testben található vízzel azonos tulajdonságú
víz fogyasztása, utánpótlása.
Az emberi test enyhén lúgos kémhatású vizet tartalmaz (pH 7.35 - 7.45
átlagosan). A pH érték röviden annyit jelent, hogy a hidrogén ionok milyen
koncentrációban vannak jelen a testvízben. Az 1-től 10-ig meghatározott skála
alapján a 7-es pH érték jelenti a semleges tulajdonságot, a pozitív ionok
tekintetében. A 7 alatti érték esetén a pozitív ionok koncentrációja magasabb,
ezt nevezzük savas tulajdonságnak. A 7-nél nagyobb értékkel rendelkező pH érték
esetén viszont a negatív ionok koncentrációja dominál, ezt pedig lúgos
kémhatásúnak nevezzük.
Egyre több tudományos kutatási eredmény gyűlik össze, hogy a betegségek
hátterében a szervezet elsavasodása áll. Az eredményeket számos orvos és
természetgyógyász is elismeri. A túl sok hús és cukor fogyasztása a test-víz pH
értékét savas irányba mozdítja el, amely kedvezőtlen folyamatokat indít el a
szervezetben.
Az elsavasodás egyes fázisai:
1. fázis
Valamilyen fizikai vagy mentális zavar hatására testünk belső környezetének
sav-bázis egyensúlya felborul, pH-értéke lecsökken.
2. fázis
A lecsökkent belső pH érték hatására a sejtek szerkezete megbomlik, beteggé
válnak.
3. fázis
A sejtek baktériumokká, gombákká alakulnak át, illetve életteret biztosítanak az
esetlegesen kívülről bekerülő mikroorganizmusoknak.
4. fázis
A baktériumok, gombák, robbanásszerűen szaporodásnak indulnak a szervezetben.
Felélik, felemésztik a tápanyagokat, felélik megerjesztik a cukrainkat,
zsírjainkat, fehérjéinket, anyagcsere termékeikkel tovább szennyezve, savasítva
minket. Egyre inkább tönkretéve sejtjeinket, majd az egész testünket.
Megbetegítve és élve elrohasztva bennünket.
A savasodás szervezetünkre gyakorolt hatása:
A túlzottan savas környezet élettani stressz a szervezet számára.
Ilyenkor felborul a normál működés, növekszik a csontok kalcium vesztesége,
növekszik a cortizol szint, növekszik az izomveszteség, károsodnak a bélfalak, a
sejtek elhalnak.
Gyulladásos folyamatok alakulnak ki, csökken az immunvédekezés, felgyorsul az
öregedés, és rákos folyamatok indulhatnak el.
Az elfogyasztott ételek, felszívódásuk után, vérünk pH értékét savas vagy lúgos
irányba tolják el.
Ha több savképző ételt fogyasztunk, akkor a szervezet kémhatása is savasodásnak
indul.
A vér pontos pH értéke 7.365. Ezt a vér mindenáron fenntartja.
Ha túl savasan, egyoldalúan és tápanyagokban szegényesen táplálkozunk:
- akkor a vér a szövetekből, csontokból, izmokból vonja ki, rabolja el az
ásványi anyagokat, így alakulhatnak ki az ásványianyag-hiány okozta betegségek
(pl.: fogszuvasodás, ínysorvadás, csontritkulás, érelmeszesedés, visszeresedés,
porckorongpanaszok, lágyéksérv, hajhullás, kopaszodás, ráncok),
- akkor a szervezet megpróbálja eltávolítani a túl sok savat a vesén, a beleken
és a bőrön keresztül, így kialakulhatnak a kiválasztás okozta betegségek (pl.:
akne, lábizzadás, foglepedék, gennyes mandulák, ekcéma, furunkulus (kelés),
karbunkulus (kelevény), neurodermatitis, allergiák, pikkelysömör, nyílt
lábszárfekély, bőrviszketés, aranyeres csomók), és
- amikor a szervezet elért egy olyan fokra, hogy képtelen eltávolítani,
kiüríteni a savakat, akkor pedig elraktározza, megpróbálja a keringési
rendszertől minél távolabb tudni, és kevésbé veszélyes helyeken raktározni őket.
Így zsírszövetek hoz létre, és ott tárolja, (ez lehet az erek falán is) vagy
átalakítja a híg erősen maró savakat kövekké kristályokká, hogy ne marják szét a
sejteket, szöveteket, szerveket. Így jelennek meg a lerakódás okozta betegségek
(pl.: érelmeszesedés, epekő, vesekő, hólyagkő, reuma, köszvény, artrózis,
szélütés, öregségi foltok, fogkő, lipóma (zsírdaganat), fibróma (kötőszöveti
daganat)).
A túlsavasodás egyenes következménye lehet például a szívinfarktus, a reuma, a
köszvény, a vesebetegségek, a szélütés, bőrbetegségek, a cukorbetegség, a
gyomor- és bélbetegségek, csontritkulás, valamint a legtöbb rákos megbetegedés.
A cellulitisznek vagy közismert nevén narancsbőrnek is az egyik kiváltó
tényezője a túlsavasodás.
De a magas vérnyomás kialakulása is az elsavasodásnak köszönhető: Az
elsalakosodás túl "sűrűvé", savassá teszi a sejteket és sejtnedveket. Megindul a
salaklerakódás a kéz- és a lábujjakban, zsír lerakódás az erek falán, hogy ne
marják szét azt az erős savak. A vörösvértestek megmerevednek, nehezen jutnak át
hajszálereken. A vérkeringés rosszabbodik, a vérnyomás megemelkedik.
A japán orvosok megállapítása szerint a kedvezőtlen folyamatok elkerülése és
egészségünk megőrzése érdekében egyrészt javasolt nagyobb arányban zöldséget
vagy tengeri hínárt fogyasztani, másrészt javasolt a szervezetbe lúgos kémhatású
folyadékot bevinni, amely kompenzálja a savasító folyamatokat.
A lúgosság fenntartása a testben azért fontos, mert szervezetünk enyhén lúgos
természetű, és ebben a környezetben működnek az egyes biokémiai folyamatok
optimálisan.
A táplálkozás általi, szervezetre gyakorolt kémhatást táplálkozással és
folyadékbevitellel tudjuk tudatosan befolyásolni.
Az alkáli (lúgos) ionizált víz legfontosabb tulajdonsága, hogy fogyasztásával az
emberi (és állati) testet belülről képes átmosni, tisztítani.
A lúgos víz helyreállítja, neutralizálja a szabadgyököket. Lúgos víz fogyasztása
után már 20 perccel ezek a vérsejtek újból az eredeti formájukat veszik fel.
Az ionizált lúgos vízben található hidrogén képes megkötni a szabadgyököt.
Hogyan készül az ionizált víz?
Az ionizált lúgos vizet elektrolízissel állítják elő. A elektrolízis
technológiája már régóta ismert és különböző anyagok elektrokémiai előállítására
használják az iparban. A folyamat lényege:
Az elektrolízisre használandó cella két részre van osztva egy ionokat csak félig
áteresztő membránnal. A negatív pólusú elektródon (katód) víz molekulából
származó hidroxónium-ionokból (H3O+) hidrogén gáz keletkezik, amely molekulának
egy oxigénje és három hidrogén atomja van. A felgyülemlett hidroxónium-ionok
savassá, teszik a vizet. A katód mellett felgyülemlett hidroxil-ionoknak (OH-)
-egy oxigénje és egy hidrogén atomja van- lúgos kémhatásúvá teszik a vizet.
Lényegében az elektrolízis során a víz felbomlik hidrogénre és oxigénre és a
membránnal elválasztott két részben lúgos, és savas víz jön létre.
A lúgos oldalon lévő oxigén csak egy hidrogént köt meg, és marad egy szabad
töltése (-). Ez teszi alkalmassá, hogy a szervezetben lévő szabad gyököket
(töltéshiányosak) megkösse, és a szabadgyökök kémiai reakcióképességét
lelassítsa, azaz neutralizálja.
A vízionizátorban a készülékbe befolyó víz platina bevonatos titán elektródák
között folyik át, ahol a vízben lévő ásványi anyagok az elektrolízis folyamán
töltést, extra töltés kapnak, így ionok lesznek, mely ionokat töltésük (pozitív
vagy negatív) szerint szétválaszt a lemezeket elválasztó membrán. Az így
keletkező lúgos és savas víz egyszerre keletkezik az elektrolízis során, melyek
két különböző csövön át kerülnek elvezetésre, a lúgosat a poharunkba engedjük és
jóízűen elfogyasztjuk.
Az ionizált lúgos víz fogyasztásának előnyei:
- méregtelenít, azaz eltávolítja a raktározott savas szennyeződéseket és
mérgeket,
- a méregtelenítési folyamat súlycsökkenést idézhet elő,
- segíti az általánosan jó egészségi szint és gyógyulás elérését azzal, hogy
normalizálja a szervezet pH egyensúlyát,
- ahogyan a mérgek ürülnek a szervezetből, úgy erősödik az immunrendszer,
- az A-, E- és C-vitaminhoz, valamint a szelénhez hasonlóan erős és hatékony
antioxidáns hatással rendelkezik, ezáltal eltakarítja a szabad gyökök túlnyomó
részét a szervezetből,
- az alkáli víz fokozza a vér oxigénszállító képességét, növelve szervezetünk
energiaszintjét és mentális tisztaságát,
- a vízben lévő ásványi anyagok (pl. kalcium, nátrium, kálium, magnézium stb.)
ionizált állapotba kerülnek és így nagyobb hányadban és könnyebben szívódnak fel
szervezetünkben,
- az ivóvíznél hatszor hatékonyabban hidratálja a szervezetet,
- négyhónapos intenzív fogyasztás után puhává és selymessé teszi a bőrt,
- nagy mennyiségű energiát ad, fokozza az atletikus teljesítőképességet,
- negatív töltöttsége miatt fékezi az öregedési folyamatokat.
Hogyan fogyasszunk ionizált lúgos vizet?
Az alkalikus ionizált víz tisztító hatású, ezért kérjük, hogy csak
fokozatosan kezdje el fogyasztani!
A fokozatosság betartása enyhíti az intenzív méregtelenítésiIonizált lúgos víz
folyamat mellékhatásait, melyek a következők lehetnek: meghűlés, illetve
influenzaszerű tünetek, fejfájás, kiütések, hasmenés és/vagy émelygés.
A vizelet ürítés gyakoribbá válhat és a vizelet színe is sötétedhet, ahogy
növekszik az elfogyasztott ionizált lúgos víz mennyisége és a méregtelenítés
beindul.
Amint a szervezet elér egy méregtelenítési szintet, úgy igazodik hozzá a vizelet
színe is.
Ha a méregtelenítési folyamat kényelmetlenné válna, akkor javasolt a víz pH
szintjének a csökkentése mindaddig, amíg a tünetek mérséklődnek.
Ébredés után javasolt egy-két pohár ionizált víz elfogyasztása az újra
hidratáláshoz és a test stimulálásához. Az ionizált vizet a nap folyamán mindig
fogyaszthatjuk, kivétel az étkezések előtt fél órával, étkezés közben és utána
fél óráig! Az evés közben fogyasztott lúgos víz lassítja az emésztési
folyamatot.
... és mire jó a savas víz?
A savas víz élettani hatásai:
Mellékhatások nélkül kezelhetők a pattanások.
Jótékony hatással van korpa kezelésében.
Gyógyítja a krónikus száraz szemeket.
Jó az ekcéma kezelésére.
Nagyon hatásos öblítő, a haj csillogó és egészséges lesz.
Hidratálja és puhítja a bőrt.
A sebek gyorsabban gyógyulnak, és fertőtleníthetők az ionizált savas vízzel.
A lábszár ionizált savas vízzel való borogatásával sikeresen kezelhető a
cukorbetegség okozta lábszárfekély.
Sikeresen kezelhető vele a gombás bőr.
Orvosolja a rovarcsípések okozta fájdalmat, és viszketést.
Ionizált savas vízzel megmosva fertőtleníthetjük az élelmiszereket, például a
zöldségeket, gyümölcsöket.
Elpusztítja a legtöbb baktériumot.
Külsőleg, az ember bőrének nagyon hatékony a savas víz.
Például, aki kéz-, láb-és körömgombától szenved, az naponta 30 percig áztassa
lábait ionizált savas vízbe és szépen fokozatosan megszabadul a problémától.
Égett bőrfelületet rendszeresen ionizált savas vízzel lemosva sokkal hamarabb
gyógyul.
Orrcseppként az eldugult, náthás orrot teszi szabaddá.
A savas víz külsőleg, a bőrre gyakorol jótékony hatást.